Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babapiskóta házilag

MME MME
1
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét 6 dkg cukorral. A tojások sárgáját 7 dkg cukorral keményre, fehérre keverjük. A vajat addig hevítjük óvatosan, gyenge lángon, amíg szép mogyoró színe és illata lesz, majd kihűtjük.

A felvert sárgájára szitáljuk a lisztet, nagyfejű fakanállal összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a felvert fehérjét, és ezzel is óvatosan összeforgatjuk. Keverés közben óvatosan hozzácsorgatjuk a kihűlt vajat.

Habzsákba töltjük, és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire sima csővel babapiskóta formákat nyomunk.

180 fokos sütőben 10 percig, majd 140 fokon 15 percig sütjük.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss