Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Azt hiszed diétás, de közben hizlal - 5 saláta, ami valódi kalóriabomba!

A saláta szó hallatán mindenki valami kalóriaszegény ételre gondol. Bemutatjuk azokat, amelyeket hiába hívnak salátának, hizlalóbbak, mint egy szaftos hamburger!

Séf Saláta

Miért nem jó? Egyrészt hatalmas adagot adnak belőle. Másrészt rengeteg sajtot, tojást, felvágottat (főleg sonkát) tálalnak hozzá. Ha ezt még meglocsolják egy jókora adag majonézes öntettel, egy adag akár 900 kalória is lehet!

Görög saláta

Miért nem jó? Bár az eredeti görög saláta rengeteg egészsége zöldséget tartalmaz (romaine saláta, uborka, paradicsom, hagyma), de ami a saláta jellegét adja (feta sajt, olivabogyó) – máris elronthatja a diétádat, ha nem vigyázol. Az alap ugyanis kb. 300 kcal, ha 5 dkg sajtot tálalnak hozzá, az máris 150 kalóriával dobja meg az ételt, az olivabogyóban pedig szintén 100-200 kcal, valamint 200-400 mg só van. Bár összességében ez a legjobb választás az összes közül, azért ha fogyókúrázol, ügyelj a mennyiségre!

Görög saláta recept >>> 

Ázsiai grillezett csirkesaláta

Miért nem jó? Bár a neve alapján egészséges is lehetne, a hozzáadott extrák ( tészta, mandula) és az ijesztően sok sót tartalmazó szójaszósz (2000 mg) miatt egy adag akár 1200 kalóriát is tartalmazhat

Saláták csirkemellel >>> 

Cobb saláta

Miért nem jó? A recept úgy született, hogy a séf egyik éjszaka már csak a hűtőben talát „maradékokat" tudta feltálalni vendégeinek. Így aztán ebben az ételben - a kevéske salátalevél és paradicsomkarika mellett - van minden, ami szem-szájnak ingere: kéksajt, avokádó, szalonna, csirke- vagy pulykahús. Méretétől függően – sok helyen a főételek között találod az étlapon – akár 1300 kalóriát is tartalmazhat egy adag!

Majonézes tojás, tonhal- kukorica- vagy franciasaláta

Miért nem jó? Az talán te is pontosan tudod, hogy ezek az ételek csak a nevükben saláták. A bennük lévő majonéz, cukor és zsír miatt, egy nagy kanál már akár 700 kalóriát is tartalmazhat!

Majonézes saláta receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss