Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ázsiai tésztás egytálétel 

MME MME
30 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A norilapot ollóval nagyon vékony csíkokra vágjuk. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt, majd hideg vízben hűlni hagyjuk. Közben a megtisztított gyömbért és fokhagymát finomra vágjuk, az újhagyma fehér részét és a leöblített zöldjét külön-külön felkarikázzuk.
  2. A tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A fazékban felhevített napraforgóolajon a gyömbért és a fokhagymát 1 percig pirítjuk, majd az alaplével felöntve felforraljuk. Beletesszük a garnélát, és gyenge tűzön főzzük 3 percig. Hozzáadjuk az újhagyma fehér részét, és további 1 percig főzzük. Belekeverjük a szójaszószt és a szezámolajat, majd összemelegítjük a leöblített, lecsepegtetett vörösbabbal.
  3. A tojásokat megtisztítjuk és félbevágjuk. A levest tálkákba merjük, és adagonként elosztjuk benne a tésztát. Elrendezzük rajta a félbevágott tojásokat és a garnélát, majd a szezámmaggal, a hagymazölddel és a norival megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss