Elkészítés: A bőrös malacsülthöz először elkészítjük az ázsiai pácot: egy tálban alaposan összekeverjük az aprított fokhagymát a fűszerekkel, a mézzel, kevés ecettel és olajjal.
A hús bőrös felét beirdaljuk, és alaposan bemaszírozzuk a pác felével, majd hagyunk későbbre is. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, amikor már jó forró az olaj, akkor a bőrös felével lefelé a serpenyőbe tesszük a húst, pár perc alatt megkapatjuk, majd megfordítjuk, és a húsos részt is kicsit elősütjük. Ezután bőrös felével felfelé egy tepsibe helyezzük. 190 fokra előmelegített sütőben először alufóliával letakarva pároljuk kb. 45 percig, majd mikor már a hús puhul, levesszük a fúliát, újabb adag pácot kenünk rá, aláönthetünk kevés vizet, ha szükséges, és további 30-35 percig sütjük, amíg szép piros lesz a bőre, és omlós a húsa.
A húst hagyjuk kihűlni. A bőrt külön levághatjuk és felcsíkozhatjuk, a húst rostjaira tépkedjük. A tepsiben maradt szaftot kis szószos tálkában külön kínáljuk.
Egy tálba halmozzuk külön a leveleire szedett jégsalátát, az aprított koriandert/petrezselymet és egy kis tálkába az édes chilimártogatóst, a pecsenyelevet is kínálhatjuk mellé mártogatni.
Mindenki magának készítheti a tekercseket úgy, hogy salátalevélbe szed egy adag húst, megszórja friss zöldfűszerrel. Meglocsolhatjuk kevés zöldcitrom levével. A salátalevelet feltekerjük, akárcsak a töltött káposztalevelet, és édes chiliszószba mártogatva azonnal fogyasztjuk.