Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ázsiai leves rizstésztával

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csirkemell
  • 1 póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 5 cm gyömbér
  • 2 sárgarépa
  • 1 kis zeller vagy angol zeller
  • 1 kis kínai kel
  • 25 dkg shitake gomba
  • 1-2 chilipaprika
  • 15 dkg rizstészta
  • húsleveskocka
  • bors
  • kínai ötfűszer keverék (vagy örölve a következő egyedi fűszerek: bors, szegfűszeg, fahéj, csillagánizs és édeskömény)
  • 1 evőkanál (szezám)olaj
  • 2-3 evőkanál szójaszósz

Elkészítés

Elkészítés: A gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A csirkemellett vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a sárgarépát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A zellert vékony csíkokra vágjuk. A gombát kisebb darabokra vágjuk, pl. negyedeljük. A kínai kelt félbevágjuk, és felcsíkozzuk. A chilit felkarikázzuk. A wokot előmelegítjük, beleöntjük a szezámolajat, és megpirítjuk benne a gyömbért és a fokhagymát, ügyelve, hogy meg ne égjenek. Rádobjuk a csirkemellcsíkokat, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a pórét, megpároljuk, majd *puhulási sorrendben* a többi hozzávalót (először a zellert és a répát, végén a kínai kelt). Fűszerezzük, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, pár percet főzzük. Ezután hozzáadjuk a rizstésztát, és elzárjuk alatta a tűzhelyet, és fedő alatt hagyjuk állni. Közben azért párszor átkavarjuk, hogy a puhuló tészta elkeveredjen a zöldségekkel.

Megjegyzés

Bármilyen további zöldséggel gazdagítható (pl. brokkoli, borsó, zöldbab). Ha tartalmasabb levest szeretnénk, a risztészta előtt öntsünk a levesbe két felvert tojást, és keverjük el. Ha több vízzel öntjük fel, akkor levesesebb állagú ételünk lesz, ha kevesebbel, akkor a tészta magába szívja a vizet, és egytálételhez hasonlatossá válik. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss