Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ázsiai ihletésű fekete kagylóleves

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. A kagylókat megtisztítom, eltávolítom a szakálakat, többször átöblítem, a végén beáztatom sós vízben több órára.
  2. A vörös és lila hagymákat karikára vágom., az újhagymát hosszában ketté, majd cca. 5 cm-es darabokra vágom. A fokhagymát szeletelem. A citromfű, zeller, koriander és petrezselyem szárát ugyancsak nagyobb darabokra vágom, a levelét durván aprítom. Néhány darabot egészben félreteszek. A paprikákat hosszú csíkokra vágom. A gombákat szeletelem. A gyömbért pucolás után aprítom.
  3. Egy fazékban olíva olajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a zöldségeket, végül a kagylókat, együtt dinsztelem őket. Öntök hozzá 1 liter vizet, fűszerezem, majd elkezdem főzni.
  4. Mikor már majdnem kész, hozzáadom a tésztát és a zöldeket. 3 perc elteltével öntök bele fehér bort, kókuszdió tejet és tejszínt, s csavarok bele citromot.
  5. Azon nyomban forrón tálalom, díszítem petrezselyem, zeller és koriander levelekkel, s egy szelet citrommal.

 

Megjegyzés

Imádom a fekete kagylót. Amikor az Adria mellett nyaraltam a 70-es, 80-as években (minden évben), csaknem minden nap szedtem a környékbeli sziklákról, és a kempingben a legkülönbözőbb módon készítettem el. Azóta is kedvencem. Mivel a kínai, thai, indiai, indonéz konyha (is) nyerő, ezért ezeket igyekeztem ötvözni. Szerintem sikerült. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss