Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ázsiai feketekagyló-leves

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kagylókat megtisztítom, eltávolítom a szakállakat, többször átöblítem, a végén beáztatom sós vízbe több órára.

A vörös- és lilahagymákat karikára vágom, az újhagymát hosszában ketté, majd kb. 5 cm-es darabokra vágom. A fokhagymát szeletelem. A zeller, koriander és petrezselyem szárát ugyancsak nagyobb darabokra vágom, a levelét durván aprítom. Néhány darabot egészben félreteszek. A paprikákat hosszú csíkokra vágom. A gombákat szeletelem. A gyömbért pucolás után aprítom.

Egy fazékban olívaolajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a zöldségeket, végül a kagylókat, együtt dinsztelem őket. Öntök hozzá 1 liter vizet, fűszerezem, majd elkezdem főzni. Mikor már majdnem kész, hozzáadom a tésztát és a zöldeket. 3 perc elteltével öntök bele fehérbort, kókusztejet és tejszínt, s csavarok bele citromot.

Azon nyomban forrón tálalom, díszítem a félretett zöldfűszerekkel és egy szelet citrommal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss