Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme az ország tortája! A Balatoni Habos Mogyoró lett a győztes 2017-ben

default user icon
MME
A Balatoni Habos Mogyoró lett 2017-ben Magyarország Tortája, a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt idén a Pöttyös Panni nyerte.

Idén 30 torta közül választotta ki a zsűri Magyarország tortáját. 2017-ben Magyarország Tortája a Balatoni Habos Mogyoró lett, melyet a budapesti Horváth Cukrászda Kft. alatt futó SUGAR! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készített. 


A torta mogyorós habtészta alapú, mogyorós roppanós tésztával, feketeribizli-zselével, tejcsokoládés karamellhabbal és mogyoróhabbal készült.

A dél-balatoni mogyorót felhasználó édesség receptje csak az év végén lesz nyilvános, addig csak a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének tagjai készíthetik.

Nézd meg galériánkat a győztes tortákról!

 

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Varga Margit cukrász (Zazzi Cukrászda) hozzáadott cukor nélkül készült Pöttyös Panni nevű tortája nyerte, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg.

A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. Ugyanakkor a szilva jól harmonizál a mákos piskótával is, amelyben a mák intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé. Vidámságot, könnyedséget sugároz, melyet a tetején található pöttyök is kiemelnek. A cukrászt a névadáskor ezek a díszek ihlették meg. A Pöttyös Panni alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz.

A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss