Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az örmény konyha

default user icon
MME
Az örmény konyha mai ízvilága hosszú évezredek alatt formálódott. Érezhető rajta az asszír, görög és perzsa hatás is. Fontos számukra a kenyér, olyannyira, hogy gyakran a reggelizem, ebédelek, vagy vacsorázom kifejezéseket úgy mondják: kenyeret eszem. A különféle kenyerek és lepények elkészítési módja anyáról leányra száll.

> Az örmény menü mindig gazdag, de figyelnek arra, hogy egészségesen táplálkozzanak: a húsételek mellé például mindig zöldséges kiegészítőket tálalnak. A levesek, előételek szerepe is fontos, a menü végén pedig csak olyan ételeket esznek, amelyek nem terhelik tovább a gyomrot. Mindig természetes alapanyagokat használnak, friss vajat és forrásvizet, jellemző fűszerük a sáfrány, a tárkony és a mazsola. Íme néhány eredeti örmény recept:


Szhtorac (padlizsán fokhagymás töltelékkel) >>

Dolma (főtt lencse szőlőlevélben) >>

Spárgasaláta tojással >>

Ddmapur (tökleves húsgombóccal) >>

Kutap (töltött pisztráng) >>

Sült csirke Ararat módra >>

Ddmakasovi (sütőtökből készült kása) >>

Aljazan (zöldséges tál) >>

Sakar-lochum >>

Vajas pachlava >>

Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss