> Az örmény menü mindig gazdag, de figyelnek arra, hogy egészségesen táplálkozzanak: a húsételek mellé például mindig zöldséges kiegészítőket tálalnak. A levesek, előételek szerepe is fontos, a menü végén pedig csak olyan ételeket esznek, amelyek nem terhelik tovább a gyomrot. Mindig természetes alapanyagokat használnak, friss vajat és forrásvizet, jellemző fűszerük a sáfrány, a tárkony és a mazsola. Íme néhány eredeti örmény recept:
Szhtorac (padlizsán fokhagymás töltelékkel) >>
Dolma (főtt lencse szőlőlevélben) >>
Spárgasaláta tojással >>
Ddmapur (tökleves húsgombóccal) >>
Kutap (töltött pisztráng) >>
Sült csirke Ararat módra >>
Ddmakasovi (sütőtökből készült kása) >>
Sakar-lochum >>
Vajas pachlava >>
Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>