Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az italok királya

Pezsgővel koccintunk, ha sikereinket ünnepeljük, ha megházasodunk, ha születésnapunk van. És persze újévkor – szóval az esztendő összes jelentős eseményén. Nem tudjuk, ennek pontosan mi lehet az oka: talán a tradíció, talán a csodás ízhatás, talán a részegítő buborékok; de az is lehet, hogy a bontást kísérő pukkanás miatt választjuk.

A szilveszter elképzelhetetlen pezsgő nélkül, ám aki nem szereti magában, készíthet belőle színes koktélokat!

 

 



Bellini

Hozzávalók 1 pohárhoz:
1 dl baracklé
0,5 dl cukorszirup
1,5 dl jéghideg pezsgő
1 koktélcsereszenye

Elkészítés: A baracklevet és a cukorszirupot hosszú pezsgős pohárba töltjük, elkeverjük. Felöntjük pezsgővel és finoman megkeverjük. A pohár szélét koktélcseresznyével díszítjük.  

Caribbean

Hozzávalók 1 pohárhoz:
1 evőkanál fehér rum
1 evőkanál banánlikőr
1 dl száraz pezsgő
1 kis darab banán

Elkészítés: A rumot és a likőrt elkeverjük egy kehely alakú pezsgős pohárban. Felöntjük a jéghideg pezsgővel. Egy darab banánnal és mentalevéllel díszítjük.  

 

Blue Champagne

Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 cl gin
2 cl Curacao blue
2 cl citromlé
1,5 dl száraz pezsgő

Elkészítés: A gint, a Curacao blue-t és a citromlevet sékerben összerázzuk. Pohárba szűrjük, felöntjük a pezsgővel, és citromszelettel díszítjük a pohár szélét.  

Kir Royal

Hozzávalók 1 pohárhoz:
9 cl száraz pezsgő
1 cl Creme de Cassis (feketeribizli-likőr)
1 koktélcseresznye

Elkészítés: A pezsgős kehelybe öntjük a likőrt, és felöntjük a jéghideg pezsgővel. A pohár szélét 1 szem koktélcseresznyével díszítjük.

 

Tudj meg többet a pezsgőkről >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss