Pezsgővel koccintunk, ha sikereinket ünnepeljük, ha megházasodunk, ha születésnapunk van. És persze újévkor – szóval az esztendő összes jelentős eseményén. Nem tudjuk, ennek pontosan mi lehet az oka: talán a tradíció, talán a csodás ízhatás, talán a részegítő buborékok; de az is lehet, hogy a bontást kísérő pukkanás miatt választjuk.
A szilveszter elképzelhetetlen pezsgő nélkül, ám aki nem szereti magában, készíthet belőle színes koktélokat!
Elkészítés: A baracklevet és a cukorszirupot hosszú pezsgős pohárba töltjük, elkeverjük. Felöntjük pezsgővel és finoman megkeverjük. A pohár szélét koktélcseresznyével díszítjük.
Caribbean
Hozzávalók 1 pohárhoz: 1 evőkanál fehér rum 1 evőkanál banánlikőr 1 dl száraz pezsgő 1 kis darab banán
Elkészítés: A rumot és a likőrt elkeverjük egy kehely alakú pezsgős pohárban. Felöntjük a jéghideg pezsgővel. Egy darab banánnal és mentalevéllel díszítjük.
Blue Champagne
Hozzávalók 1 pohárhoz: 2 cl gin 2 cl Curacao blue 2 cl citromlé 1,5 dl száraz pezsgő
Elkészítés: A gint, a Curacao blue-t és a citromlevet sékerben összerázzuk. Pohárba szűrjük, felöntjük a pezsgővel, és citromszelettel díszítjük a pohár szélét.
Kir Royal
Hozzávalók 1 pohárhoz: 9 cl száraz pezsgő 1 cl Creme de Cassis (feketeribizli-likőr) 1 koktélcseresznye
Elkészítés: A pezsgős kehelybe öntjük a likőrt, és felöntjük a jéghideg pezsgővel. A pohár szélét 1 szem koktélcseresznyével díszítjük.