Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az irodisták megmentői - dobozos salátákat teszteltünk

Sokan belevágnak az egészséges életmód projektbe, aztán hetek múlva feladják, de akadnak azért túlélők. Nekik talán még inkább célpont lehet a dobozos saláta, mint termék, amihez rendre mellékelnek valamilyen szószt és villát. Viszont, ez a szósz a legnagyobb bújócska király a Földön, mert rendszerint a salátában középen elrejtőzve pihen, elsőre szinte észre se lehet őket venni. Mini villából kifolyólag egy gyors étkezést le tudunk velük rendezni bármikor és bárhol.

Ilyen csodákból gyűjtöttünk be párat, hogy megnézzük, melyikkel járunk a legjobban. Egyetlen feltétel volt keresgélés során, ami nem más mint, hogy legyen benne villa és lehessen bárhol fogyasztani emiatt. Halas, görög, olasz került minden a repertoárba így nemzetközi lett a heti teszt.

Snack Time – Sonkával, füstölt mozzarella sajttal

Középen egy pörgethető kis híddal kapjuk, amiben ott a kockázott sonka és a reszelt sajt. A szósz és a villa itt is bújócskást játszik, de kis kutatással pik-pakk megtaláljuk. A sajt illata azonnal megcsiklandozza orrunkat erőteljes aromájával.

Kóstolva is marad a füstös élmény, ezt nagyon jól eltalálták. A sonka illatra nem egy nagy eresztés, de ízre ez is igazán ott van a szeren. Csöppet sós, de amúgy nagyon király. A mézes-mustáros szószból inkább csak a féltiszta édesség vehető ki, a mustár eléggé nyomtalanul szerepelt ebben.

Adatok: 180 gramm, zöldségek 59%, sonka 11%, mézes-mustáros öntet 19%, 579 Ft

Chef to go select - Italian

Olaszos irányt vett a Lidl-ben található saláta, amihez jár parmezán, ceasar öntet és kruton is. 4 darab formás paradicsomot is kapunk, de ami nagyobb elismerést érdemel, hogy az egyes hozzávalók többsége külön csomagolást kapott.

Ízre a szósz kicsit savanykás, a paradicsom nagyon király, a kruton mivel külön csomagolt így nem puhult fel, egyedül kis fűszerezést bírtunk volna rajta elképzelni. A sajt tökéletes parmezán, amit kedvünk szerint adagolhatunk. A saláta rész friss, viszont semmi csavar nincsen benne.

Adatok: 200 gramm, zöldségkeverék 70%, ceasar öntet 20%, kruton 5%, parmezán 5%, 649 Ft

FOJTOGATÓ KARCSÚSODÁS - SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT KENYEREKET TESZTELTÜNK

Spar – Tonhalas

Ebben is egy forgatható híd található, amiben ott a tonhal és egy citrom darab. Szósz ehhez nem jár csak egy villa és persze a saláta. A legmeglepőbb benne, hogy amikor lerántjuk a fóliát akkor a várva-várt halas illatfelhő bizony sehol sincsen.

Ízlelve picit megjön a jellegzetes ízvilág, de nagyon szolid. Olyan az egész mintha direkt irodabarát kiadásra tervezték volna. A citrom és a saláta nem menti meg a lehetetlent most sem, így ez most annyira nem jött át.

Adatok: 185 gramm, tonhal 16%, 599 Ft

Lipóti – Ceasar saláta csirkemellel

Leginkább ez hasonlít egy komplett étkezésnek elegendő adagra, de az is lehet, hogy csak csupán látszat, és a csirkemell miatt van az egész.

Szerencsére a kruton itt is külön van, így kellemesen ropogós maradt. A saláta kicsit már megindult a barnulás rögös útján, de ízén még nem volt érezhető. A szósz eléggé majonéz önmagában egy kevéske fűszerrel. A csirkemell jó, nincsen szétszárítva. A paradicsom felejthető, mert alig van némi íze.

Adatok: 270 gramm, salátakeverék 40%, sült csirkemell 22%, ceasar öntet 18%, koktélparadicsom 18%, kenyérkocka 2%, 1450 Ft

Eisberg

Görög vonal, de fontosabb, hogy itt is mindent szépen külön csomagoltak, illetve apró tálcát is mellékeltek. A szósz kellően fűszeres, inkább joghurtos alap érződik rajta, de amúgy kellemes és könnyed.

Az olívabogyók félig sósak, a paradicsomok ízletesek, a lágysajt viszont mély nyomokat nem hagy bennünk ízével. A sajtra is el tudnánk képzelni némi fűszert bolondítás gyanánt.

Adatok: 200 gramm, salátakeverék 60%, lágysajt 10%, olívabogyó 10%, 759 Ft

AMIKOR A TÉSZTÁBAN ELVÉSZ A VIRSLI - VIRSLIS PÁRNÁKAT TESZTELTÜNK 

Spar – Cézár saláta

Középen itt is az átkötő, amiben kruton és sajt található. Előbbivel itt bizony félig bajok vannak, mert a nedvességből szépen a várakozás során magába szív egy jó adagot, amitől megpuhul. Kár érte, mert fűszerezése viszont kiváló.

A sajtnak sok íze nincs, enyhe füstösség megfigyelhető, de nem túlzottan karakteres. A szósz picit savanykás, picit fűszeres, azaz a célnak megfelel.

Adatok: 185 gramm, 599 Ft

Snack Time – Görög

Kicsit furcsa az egyetlen szem árválkodó paradicsommal a látkép. A saláta felett itt is látható a műanyag tartóhíd. Benne a már említett paradicsomszem, némi olívabogyó és orexi krémfehér.

A fekete szemek egészen ízetlenek, viszont a „sajtért” jár az elismerés, mert bizony lágyan fűszerezett íze sok mindenért kárpótol. Az ötfűszeres öntet valóban változatos, de nem éppen harmonikus. Csapkodnak benne a különböző ízek, aminek a vége savanykás lesz.

Adatok: 180 gramm, orexi krémfehér 8%, olívabogyó 6%, lilahagyma 5%, 579 Ft

Ítélet

Ajánlott mindenképpen a Snack Time sonkás és sajtos elképzelése, amiben a hús és a sajt is nagyon király minőségben van jelen. A szósz nem a topkategória, de tökéletesen megfelel az előbbieket is beleszámítva. A Chef to Go is ajánlott, ott főleg a tökéletes paradicsom-parmezán párosa győzte meg a tesztalanyok többségét.

A Spar tonhalas elképzelésével az volt a probléma, hogy hiányoltuk belőle a hal erejét, amivel pont el tudnánk kergetni pár kollégát a közelünkből, ha az irodában pattintjuk fel. A maradék a mezőnyből, a feltételekkel elfogadható mezőnyt erősítik. Az Eisberg esetében a sajton kicsit javítanánk, a Lipótiban vett salátában pedig kicsit a szószt bolondítanánk meg fűszerekkel.

Összességében elmondható, hogy nem rosszak, meglepően jól teljesítettek nagy átlagban és ehetetlen bizony nem került az alanyok közé a héten.


Ezek is érdekelhetnek

Friss