Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ilyen a tökéletes reggeli! A dietetikus tippjei és receptjei (ha fogyni akarsz és ha nem)

Reggelizz úgy, mint egy király! – tartja a mondás. Vajon mit tartalmazzon az első étkezés, hogy igazán energikusan induljon a nap?

Dietetikusunk, Somogyi-Kovács Anita szerint akár súlycsökkentő étrenden van valaki, akár nem, a reggelinek mindenképpen tartalmaznia kell szénhidrátot, fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat is. A titok nyitja a mennyiségekben rejlik!

Szendvicsek

Ha nem fogyókúrázol

Az alap: 75 g teljes kiőrlésű lisztből készült pékáru, egy kevés margarin vagy vaj, 80-100 g sonka és/vagy 50-60 g sajt, 150-200 g zöldségféle, folyadékként például tea.

Pulykasonkás szendvics >>> 

Súlycsökkentéskor

Az alap: 50 g teljes kiőrlésű lisztből készült pékáru, 150-200 g friss zöldség, feltétként 50-60 g sonka, vagy 30-40 g sajt, vagy 100 g túró, esetleg 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb tojás, vagy 1 doboz lecsepegtetett konzerv tonhalhal. Ne kenj semmit a pékárura, folyadékként pedig valamilyen energiamentes italt, például cukor nélküli teát fogyassz!

Müzli

Ha nem fogyókúrázol

Az alap: 250-300 ml normál zsírtartalmú tej, 3-5 ek gyümölcsös müzli (tehát nem kukoricapehely!)

Súlycsökkentéskor

Az alap: 200 ml zsírszegény tej, 3 ek cukormentes müzli (nem kukoricapehely!), 1 tk zabkorpa, 1/2 db reszelt alma

Receptötletek

Paradicsomos-paprikás omlett

Süss omlettet 1 db tojásból, 1 db tojásfehérjéből, 1 db felszeletelt paradicsomból, 1 db apróra vágott pritaminpaprikából és 1 kk felaprított petrezselyemzöldből. Ízesítsd kevés sóval és őrölt borssal. Fogyassz el mellé 1 szelet pirított lenmagos kenyeret.

Töltött gomba

Tisztíts meg 2 közepes fej gombát, és távolítsd el a tönkjüket. Keverj össze 2-3 ek ricottát apróra vágott zöld fűszerrel (pl. oregánó, petrezselyemzöld) és őrölt borssal, valamint egy kevés reszelt parmezánnal. Kanalazd a gombafejekbe, majd tedd azokat egy olívaolajjal enyhén kikent tepsibe. Forró sütőben vagy a mikróban néhány perc alatt elkészül. Fogyassz el mellé 1-1 db paradicsomot és retket, valamint 1 szelet pirított rozskenyeret.

Gyümölcsök müzlis joghurttal

Vágj apró darabokra 1 db almát, 1 db körtét és 1/2 db banánt. Keverd össze, majd locsold meg 1/2 db narancs frissen kifacsart levével. Vegyíts el 2 ek cukrozatlan müzlit, 1 tk mézet (elhagyható), valamint 1 kis doboz natúr joghurtot, és az egészet kanalazd a gyümölcskeverékre.

MÉG TÖBB DIÉTÁS JÓTANÁCSOT ÉS FOGYÓKÚRÁS TIPPET TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN - KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>
11+1 TOJÁSOS REGGELI, AMITŐL JÓL INDUL A NAP! >>> 
MIT MIVEL HELYETTESÍTS? 7 SZUPER REGGELI, HA FOGYNI AKARSZ! >>> 
5 SZUPER REGGELIZŐHELY BUDAPESTEN ÉS KÖRNYÉKÉN >>> 
7 FONTOS ÉRV, HOGY MIÉRT, MIKOR ÉS MIT REGGELIZZÜNK? >>> 
CSÁBÍTÓ, ÉDES REGGELIK: A SZUPEREGÉSZSÉGESTŐL A KALÓRIABOMBÁIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss