Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az évezred gombapaprikása

MME MME
6 2.6/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, leforrázzuk és lecsepegtetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A paradicsomot meghámozzuk, és a paprikával együtt apróra vágjuk, ezt hozzáadjuk a hagymához az őrölt borssal, az őrölt pirospaprikával és a lecsepegtetett gombával, majd ételízesítővel meghintjük. Jól összekeverjük, majd felengedjük egy kevés vízzel. Amíg a gombánk megfő, addig a lisztet a tejjel és a két tejföllel simára keverjük. Ha megfőtt a gomba, behabarjuk, és további tíz percig főzzük. Nokedlivel tálaljuk.

Megjegyzés

Lehetőleg fiatal gombákat szedjünk, aminek rózsaszínesek a lemezei, mert így nem enged sötét levet!

A receptet B. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss