Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az Év Fagylaltja 2022: ez a fagyi lett a győztes!

default user icon
MME
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is megszervezte az Év Fagylaltja versenyt, amelyre négy kategóriában összesen 74 fagylalt nevezett. A nagyközöság számára legizalmasabb kategóriában a cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenyében a győztes Dobó Norbertnek, a balatonfüredi Füredi Fagyizó cukrászmesterének a "Szőke zserbó" fantázianevű kreációja lett.

A Magyar Cukrász Ipartestület 2022-ben 25. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt. Idén is lehetett nevezni „M-Mentes” kategóriában is, olyan fagylaltokkal, melyek nem tartalmazhatnak hozzáadott cukrot, glutént, laktózt, tejfehérjét.

Az elmúlt két évhez hasonlóan régiós elődöntők után - ahol kész fagylaltokkal kellett indulni – az Ipartestület székházában tartották meg a döntőt, amikor a tanműhelyben kellett helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek.

Az Év Fagylaltja versenyre idén a négy kategóriában összesen 74 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. A döntőbe a kézműves kategóriákban 12 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Az alapanyaggyártók-forgalmazók kategóriájában 27 fagylalt versengett a helyezésekért.

A rendkívül erős mezőnyben a következő eredmények születtek:

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Ebben a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

• Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:
SZŐKE ZSERBÓ – Dobó Norbert – Füredi Fagyizó, Balatonfüred
• Ezüstérem: LAZY BERRY – Ladányi László – Ladányi Cukrászda, Szeghalom
• Bronzérem: TÖKMAG MÁLNA – Novák Ádám és Elek Rita, REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

 

„M-Mentes” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

• Aranyérem: SZILVÁS FEKETE TEA – Wilheim Dávid – Pingvin Fagylaltozó és Cukrászda, Balatonmáriafürdő
• Ezüstérem: TÖK JÓ – Böröczky-Asztalos Ágnes – Margaréta Fagyizó, Balatonszemes
• Bronzérem: CSOKOLÁDÉ KÓKUSZ SORBET – Reif Ferenc – Dock Cukrászda, Polgárdi

„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye
• Aranyérem: SZILVÁS MANDULA ROPOGÓS GRANOLÁVAL – Rétfalvi Attila – Master Martini Kft.
• Ezüstérem: CONSELICE - Rétfalvi Attila – Master Martini Kft.
• Bronzérem: BALATON SZELE – Nagy László – Békás Kft.

„C/M-Mentes” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye
• Aranyérem: RIBIZLIS MÁKFAGYLALT – Cseri Róbert – KEN Carpathia Kft.
• Ezüstérem: CUKORMENTES FEKETE RIBISZKE - Szabados Norbert – König-Units Kft. (FABBRI)
• Bronzérem: FŰSZERES MEGGY - Rétfalvi Attila – Master Martini Kft.

 

Különdíjak:
• Közönségdíj: BELLA SERRATA – Benkő Péter – IREKS-Stamag Kft.
• Szakmai szervezetek különdíja: MOGYORÓ YUZU MÁLNA – Marsa Éva Heléna – Vanília & Gelarto, Nagykőrös
• Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Különdíja: TRÓPUSI ÉDENKERT – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök

Ezek is érdekelhetnek:

Ezek is érdekelhetnek