Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az év első grillezése és más finomságok

Jó időt jósoltak a hétvégére, de a meteorológusok megint tévedtek. Gyönyörűséges időnk volt, piknikezésre és grillezésre alkalmas.

Mi is grilleztünk, ráadásul egy vadonatúj grillezőn, így dupla volt a premier. De nagyon jól sikerült. Amíg a pácolt csirke, cukkini, padlizsán, lilahagyma és zsenge tök sült a rácson, addig kéksajtos mártogatósba dugdostuk a harsány szárzellert. És – minden eshetőségre számítva – alufóliába bugyolált camembert-t is tettünk a parázsba. Kenyérrel vagy a sült zöldséggel kitunkolva nagyon finom volt.

Reméljük, hogy kihasználtátok ti is a szép időt, és piknikeztetek, grilleztetek a hétvégén!

És akkor lássuk, mi minden történt a héten a mi konyhánkban!

Megjelent a Mindmegette egyik kedvenc filmje DVD-n, amit nem csak a filmért érdemes megvenni, hanem mert egy kis receptfüzetünk is ott figyel a lemez mellett. :) A filmben szereplő sült csirke, levendulafagyi és francia melegszendvics receptje található a füzetben, de szót ejtünk az oldalon a romantikus főszereplőről, a csokis croissant-ról is.

Ez a film egyébként egy igazi családi mozi, ami jó ajándék lehet anyák napjára. Ha egy muffint is sütsz hozzá, biztos a siker. Persze lélekben is készülünk anyák napjára, amúgy múltidéző módon. Nálunk idén a nagymamáké a főszerep. Pályázatot hirdettünk: várjuk a nagymamátokkal kapcsolatos emlékeket, recepteket.

Találtunk egy remek ajándékötletet is. Mindent visz. :-) Buliba, szülinapra, szülőknek, tivornyázó (nagy) gyerekeknek, barátoknak is ideális. Bor vagy pezsgő hidegen tartására szolgál, amire a remélhetőleg meleg napokon szükségünk lesz… Ráadásul ennek a hűtőnek angyalruhája van. :) Mellesleg mosható és csinos is. Szerintünk nincs ember, aki el ne mosolyodna, amikor meglátja. És a mosolynál őszintébb dolog nincs!

Ha már ennyit hedonizáltunk, muszáj megemlítenünk kitartó, szilárd elhatározású olvasóinkat is, akik rendíthetetlenül készülnek a nyárra, a strandra, és folyamatos lemondással küzdenek a felesleges kilókkal. Minden elismerésünk az övék! Akik pedig szeretnének csatlakozni, a 90 napos, a Level-diéta és a Juharszirupos diéta rájuk vár (a leírások alatt olvashatjátok a lelkes fogynivágyók bejegyzéseit).

Mindenkinek nagyon szép medvehagymás, spárgás, csicsókás, rukkolás hetet kívánunk!

Ezek is érdekelhetnek