Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lehet, hogy eddig te is rosszul etted a kenyeret: a szakértő szerint ez a helyes mód

default user icon
MME
Gyerekkorban rengeteg illemszabályt megtanul az ember, ám vannak olyanok, melyeket sokan mégsem ismernek.

Azt már hamar megtanuljuk, hogy nem illik teli szájjal, evés közben beszélni, tudjuk, hogy nem szabad az asztalra könyökölni, és ismert az is, hányféle jelentéssel bírnak az evés végeztével a tányéron elhelyezett evőeszközök. Egy etikettszakértő szerint viszont sokan nem ismerik azt az alapszabályt, hogy hogyan kell elfogyasztani a kenyeret az étteremben vagy hivatalos eseményen.

Julie Lamberg-Burnet, a Sydney School of Protocol alapítója a Daily Mailnek elárulta, hogy a kenyeret nem szabad késsel felszeletelni, és kiharapni sem érdemes belőle a falatot.

A szakértő szerint a kenyeret, vagy az asztalra kihelyezett egész pékárukat a tányérunk felett, kézzel kell, egyenként apró, falatnyi darabokra törni vagy tépni. Lamberg-Burnet kitért arra is, hogy a falatokat nem a kezünkben fogva, hanem a tányéron kell vékonyan megvajazni, a használt kést pedig nem szabad a közös vajtartóhoz visszahelyezni.

A szakértő figyelmeztet, hogy nemcsak evés közben tilos beszélni, hanem akkor is, amikor a kezünkben fogjuk az evőeszközöket vagy a poharat. Legyen szó akár csak a kenyér megvajazásáról, az illem úgy kívánja, hogy a művelet közben ne társalogjunk.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss