Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alapreceptek Széll Tamástól - megjelent az új Lidl szakácskönyv!

default user icon
MME
A Lidl konyha bemutatja: Az étel iskolája! címmel debütál a vállalat sikeres és méltán népszerű szakácskönyvsorozatának legújabb, hetedik kötete. Az új könyvben a szerzők Széll Tamás Michelin-csillagos séf irányításával a korábbi évek alatt felhalmozódott tudásanyagot gyűjtötték össze és egészítették ki, hogy egy jól használható, gyakorlatias alapszakácskönyvvel támogathassák vásárlóikat a mindennapi főzésben.

A Lidl Magyarország hét évvel ezelőtt indította útjára szakácskönyvsorozatát, hogy minél több emberrel megszerettesse az otthonfőzést és megmutassa, hogy élvezettel és szenvedéllyel is lehet egyszerű, de mégis nagyszerű és egészséges ételeket készíteni. A gasztronómia összetettségét pedig jól mutatja, hogy évről-évre mindig van valami újdonság, amit érdemes körbejárni. A hamarosan megjelenő hetedik kötet A Lidl konyha bemutatja: Az étel iskolája címet viseli, melyben Széll Tamás, a Lidl séfje hagyományos és modern technológiai eljárásokat mutat be, mindezt mindenki számára könnyen érthető formában, mindezt olyan jól ismert, házias recepteken keresztül, amelyekkel garantáltan mosolyt varázsolhatunk mindenki arcára.

Szakácskönyv - offline és online

Az idei szakácskönyv különlegessége, hogy a Lidl ingyenesen elérhető online főzőiskoláját követi le: vagyis nem csak receptek találhatóak meg benne, hanem részletes technológiai leírások is. Széll Tamás egyedi látásmódot és általános alapismereteket ad át, miközben lépésről-lépésre vezeti végig az olvasót az ételek elkészítése során.

„Célunk azt volt, hogy egy olyan alapkönyvet hozzunk létre, melynek segítségével mindenki bátran és magabiztosan tud mozogni a konyhában” – mondta Tőzsér Judit.

Az új kötet összesen 40 receptet és 40 konyhatechnológiai eljárást ismertet hat fejezeten keresztül, továbbá bárki elkészítheti a Széll Tamás-féle ikonikus fogásokat - a gulyáslevest, a rakott burgonyát és az aranygaluskát - is, melyek a magyar konyha remekművei közé sorolhatóak. Mindenki ismeri, mondhatjuk azt is, hogy szereti ezeket a fogásokat, melyek mostantól a séfj útmutatásával otthon is könnyen elkészíthetőek, a siker pedig garantált.

REceptek extrákkal

A könyv szerkesztői most is számtalan kiegészítő információval látták el a recepteket: kezdve attól, hogy hány főre szólnak, mennyi az étel elkészítési ideje, vagy a táplálékinformáció megadása mellett azt is, hogy az adott fogás milyen mentességi kategóriába tartozik. Idén azonban több újdonság is megtalálható a kiadványban: a szerzők egytől háromig terjedő skálán rangsorolták a recepteket, attól függően, hogy mennyire könnyű vagy éppen nehéz elkészíteni az adott ételt. Sőt olyan jelöléssel is találkozhatunk, ami azt jelzi, hogy a siker érdekében pontosan be kell tartani a leírásokat, vagy éppen olyannal, ami inkább inspirációként szolgál. 

 

A Lidl szakácskönyv csapata idén sem lenne teljes szakértők nélkül, sőt a korábbiakhoz képest ezúttal nagyobb hangsúlyt kaptak a dietetikai és a bor oldalak is, ahol a fókuszt az ismeretek bővítésére helyezték. Herczeg Ágnes, a Lidl borszakértője segít abban, hogy az ételekhez a legjobban passzoló borokat találjuk meg, miközben tovább bővíthetjük tudásunkat a poharunkba kerülő italokról. Galló Nóra, a Lidl dietetikusa pedig egy teljes fejezetben segít eligazodni a különböző táplálkozási irányzatok és ételérzékenységek között, de azok is találnak benne hasznos információkat, akik csupán az egészséges táplálkozásra szeretnének ügyelni.

A Lidl Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan idén is a leghűségesebb vásárlóinak kíván kedveskedni az új könyvvel, így a kötet kereskedelmi forgalomba nem kerül, csak limitált példányszámban, és az áruházlánc hűségakciója keretében juthatunk hozzá 2021. november 25. és 2021. december 24. között, a Lidl áruházakban.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss