Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az eredeti illatos-ropogós kacsa

MME MME
1
45 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • A páchoz:
  • 4 evőkanál friss gyömbér, meghámozva és lereszelve
  • 2 evőkanál Shaohsing rizsbor vagy száraz sherry
  • 2 evőkanál őrölt szecsuáni bors
  • 2 csipet tengeri só
  • 4 darab csillagánizs
  • 1 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 evőkanál világos szójaszósz
  • 2 darab kacsamellfilé (összesen körülbelül 1/2 kg), bőrével, a kacsabőrt kereszt mintákat képezve bevagdossuk
  • Az ázsiai körte salsához:
  • 1/2 érett ázsiai körte, apróra felkockázva
  • 1/2 nagy mangó, apróra felkockázva
  • 1 rózsaszín grapefruit, cikkelyekre szedve, minden cikkely 3 részre vágva
  • 1/4 bögre vöröshagyma, finomra felaprítva
  • 2 evőkanál finomra felaprított koriander levél és szár
  • 1 lime leve és reszelt héja
  • 1 evőkanál friss gyömbér, meghámozva és lereszelve
  • 1 piros chilipaprika, kimagozva és finomra felaprítva
  • 2 csipet szárított piros chilipehely
  • Ízlés szerint tengeri só
  • 1 evőkanál zöldségolaj
  • Kukoricakeményítő
  • Földimogyoróolaj a sütéshez
  • A tálaláshoz:
  • Kisméretű sárga kukorica tortillák
  • Finomra aprított koriander
  • Nagy pelyhes tengerisó
  • Zúzott piros chilipehely

Elkészítés

Helyezzük a pác összes hozzávalóját egy közepes keverőtálba, és
alaposan keverjük össze az alapanyagokat. Helyezzük a kacsamellfilét a pácba, fedjük le frissentartó fóliával, és legalább 30 percre, de lehetőség szerint akár 24 órára hagyjuk a húst pácolódni.

Amíg a kacsa pácolódik, egy közepes keverőtálban keverjük össze a salsa alapanyagait. Alaposan rázzuk össze, hogy jól összekeveredjenek az hozzávalók, és ízlés szerint tengeri sóval ízesítsük. A kész salsát a tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.
Magas hőfokon hevítsünk fel egy wokot vagy serpenyőt, majd öntsünk egy evőkanál olajat az edénybe. A bőrös oldalával lefelé helyezzük a kacsamelleket a wokba vagy serpenyőbe, és pirítsuk 3-4 percig, amíg a kacsabőr megpirul és ropogósra sül. Fordítsuk meg a kacsamell darabokat, és vegyük vissza közepesre a hőfokot, fedjük le, majd további 4 percig süssük a húst.
Vegyük ki a sült kacsahúst, és 5 percig hagyjuk állni, majd vágjuk fel falatnyi darabokra, és hintsük meg kukoricakeményítővel, hogy alaposan bevonjuk a hús darabokat.

Magas hőfokon hevítsünk fel egy wokot vagy serpenyőt, amit körülbelül negyedéig megtöltünk földimogyoróolajjal. Hevítsük az olajat 175°C-ra, vagy amíg egy kis kocka beleejtett kenyér 15 másodperc alatt aranybarnára pirul. Helyezzük a kacsafalatokat egy drót szűrőkanálra, merítsük az olajba, és addig süssük, amíg ropogós és aranybarna lesz.

Vegyük ki a sült kacsadarabokat az olajból és konyhai paprtörlővel itassuk le a felesleges olajt.

A tálaláshoz helyezzünk ropogós kacsamell darabokat a tortillákra, és kanalazzunk rá a salsából. Kisebb tálkákba készítsünk ki koriandert, pelyhes tengeri sót és szárított chilipelyhet, hogy vendégeink kedvükre ízesíthessék saját adagjukat.

Megjegyzés

Győződjünk meg arról, hogy a wok nem billeg, mielőtt elkezdjük a
sütést.
A receptet Ching He Huang készítette. Most a "könnyedén kínaiul" című műsort vezeti, ahol a kínai konyhával ismerkedhetünk meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss