Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az ellenállhatatlan paradicsomleves: készítsd tortellinivel!

A paradicsomlevest a gyerekek is imádják, főleg, ha töltött tésztával bolondítod meg! A gyerekek miatt azonban szigorúan cukormentesen érdemes elkészíteni, az édes ízhatást bízd inkább a finom, érett paradicsomokra.

Gyerekkoromban nálunk a paradicsomleves édes volt. Betűtésztával készült. Csakis azzal, mert semmi mással nem volt ugyanaz az íz. Aztán ahogy felnőttem, és egyre többen próbáltak meggyőzni arról, hogy a paradicsomleves nem édes, az olaszosan finom, meg úgy egyébként is fűszeresen. Mondanom se kell, kemény harc volt. Ha az ember agyában valami édes, akkor hiába ínycsiklandozó fűszeresen, másképp akkor sem érzi igazán jónak. Az évek során sikerült változnom, így ma már megeszem a fűszeres paradicsomleves változatot is. (Ettől függetlenül remélem anyukám SOHA nem fogja másképp elkészíteni, csakis cukrosan!) Ez a fűszeres variáció egyébként nagyon laktató (talán túlságosan is) így olyan napokon éredemes elkészíteni, amikor semmi kedved második fogáson gondolkodni!


Hozzávalók (4 személyre)

1 tk olívaolaj
½ fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
400 g paradicsom
2 doboz (400 g-osak) daraboltparadicsom-konzerv
1 l zöldségleves-alaplé
1 csokor bazsalikom + a tálaláshoz

bors
100 g natúr görög joghurt
400 g konyhakész tortellini
parmezán

1. Lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, és fonnyasszuk meg rajta a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a babérleveleket, a megmosott, apróra kockázott paradicsomot, és fonnyasszuk meg azt is.
2. Forgassuk a hagymás-paradicsomos keverékbe a darabolt paradicsomot a levével együtt, öntsük fel az alaplével, majd keverjük hozzá a bazsalikom lecsipkedett leveleit, és közepes lángon főzzük a levest 15 percig. Közben sózzuk és borsozzuk meg.
3. Húzzuk le a levest a tűzről, és a babérlevelek eltávolítása után pürésítsük botmixerrel. Dúsítsuk a levest a joghurttal, majd forgassuk bele a tortellinit, és főzzük készre. Melegen, egy kevés felaprított bazsalikommal és leforgácsolt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc

A recept a Fanny konyha 2016/8. számában jelent meg!

Paradicsomszósz sült mozzarellával >>> 
Paradicsomos tészta >>>
Pikáns bableves >>>

Fotó: Tyukodi László

Ezek is érdekelhetnek