Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az agyad eldobod! Ennyi pénzért vesztegetik a világ legdrágább sült krumpliját

default user icon
MME
A New York-ban működő Serendipity3 szinte biztos, hogy meghallotta a holland De Daltons 1,8 millió forintos hamburgerének történetét, ami ezzel az árcédulával simán elnyerte a világ legdrágább burgere címet. Máskülönben hogyan jutna valakinek eszébe, hogy ugyanezt tegye egy sült krumplival? Az étterem vezetője viszont piszkosul büszke arra, hogy ezzel újra bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe.

Nos, a Creme de la Creme Pommes Frites névre keresztelt sült burinak adagja egészen pontosan kétszáz dollárba kerül, ami kicsivel több mint 60 ezer forintnak felel meg jelenlegi árfolyamon számolva. Hogy minek köszönheti ezt a beárazást? Hát a méregdrága összetevőknek.

Mielőtt libazsíron megsütnék az Upstate Chipperbeck burgonyát, előtte még Dom Perignon és J. LeBlanc pezsgő, valamint Ardenne ecet keverékében blansírozzák. Ezután többféle szarvasgombával tálalják a burgonyát kristály tányéron, na és persze a díszítésként szolgáló ehető aranypor sem maradhat el a tetejéről egy kevés Mornay mártással kiegészítve.

A Fredrik Schoen-Kiewert séf által megálmodott sült krumpliért egész New York rajong, az pedig hogy a világ legdrágább hasábburgonyájaként a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhetett a Serendipity3, az étterem számára nagyon megtisztelő - mondta a kreatív igazgató.

A kétszáz dolláros burgonyát éppen úgy, mint a holland burger esetében csak előzetes rendelés után lehet fogyasztani, hiszen olyan alapanyagokat tartalmaz, amit nem tartanak napi szinten a konyhában. A Serendipity3 egyébként már lassan sportot űz a gasztro-rekorderkedésből, ugyanis a világ legdrágább turmixa, szendvicse és desszertje is a nevükhöz fűződik. Ennek tudatában mondjuk már nem is tűnik annyira furcsának ez a méregdrága sült buresz. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss