Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az 5 legjobb legényfogó leves, amivel elkápráztathatod a kedvesed

default user icon
MME
A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út – tartja a mondás. A legényfogó leves, mint ahogy a neve is utal rá, azért született, hogy a leendő vejüket elkápráztassák a lányos anyák, így segítve, hogy a fiatalember biztosan a család tagja legyen.

A legényfogó leves tradicionális magyar étel, ami nem más, mint egy raguleves. A hagyomány szerint ilyet készítettek a lányos anyák a kiszemelt vőlegénynek, hogy az biztosan a család tagjává váljon. Hogy mennyire hatásos, arról csak sejtéseink lehetnek, az azonban biztos, hogy a vendégek mindig kérnek repetát a legényfogó levesből. 

Nincs titok

A legfényfogó levesnek nincs kőbe vésett receptje: ahány ház, annyiféleképp készítik. A lényeg, hogy egy magyaros raguleves, ami nem gulyástípusú paprikás ízesítéssel, hanem tejszínes, savanykás ízvilággal készül. Bár nem „kötelező" alapanyagok, de szinte mindig kerül bele tárkony, illetve citromlé is. Az alaphús lehet csirke, marha és sertés is. Általában kerül bele gomba, borsó, csirkemáj, de ha úgy tartja kedvünk, zöldbabos verziót is főzhetünk. Van, aki tejfölös habárással sűríti a levest, más főzőtejszínnel krémesíti.

Bármelyik recept mellett döntesz, a végeredmény egy savanykás, tartalmas leves. Jó válogatást és jó étvágyat!

TÁRKONYOS CSIRKERAGULEVES (LEGÉNYFOGÓ LEVES)>>> 

TÁRKONYOS LEVES HÚSGOMBÓCCAL>>> 

LEGÉNYFOGÓ LEVES>>> 

TÁRKONYOS LEVES CSÜLÖKKEL>>> 

KLASSZIKUS TÁRKONYOS CSIRKERAGULEVES>>> 

 

 

Ezek is érdekelhetnek