Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hatalmas örömünnepre készül húsvétkor Trokán Anna

default user icon
MME
Ayesha Curry színésznő és modell, a híres NBA kosárlabdázó, Stephen Curry felesége, két kislány édesanya. Mint a legtöbbeknek, neki sem egyszerű a háztartás teendőket és a karriert összeegyeztetni. A Food Netwok tévécsatorna most induló műsorában megosztja azon receptjeit, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. A sorozatot beharangozó sajtóesemény házigazdája Trokán Anna színésznő volt, akinek élete számos téren mutat hasonlóságot Ayeshaéval.

„A közös főzés és étkezés a mi családunkban is fontos. Gyermekkoromban például húsvétkor gyakran bárányt sütöttünk a kertben, ez anyukám (Papadimitriu Athina, színésznő – a szerk.) ágáról ered. De arra is volt példa, hogy egy kecskében három csirkét sütöttünk nyárson. Most húsvétkor is nagy összejövetelt tervezünk, ahol az egész család ott lesz” – mesélte Anna a Carpaccio Lakásétteremben, ahol a sajtóeseményen a hamarosan induló új Food Network sorozatban, az „Ayesha konyhájá”-ban látható néhány étel szerepelt a terítéken.

Annáéknál is, mint Ayesha Curry családjában mindig nagy volt a jövés-menés (Annának két testvére van, Nóra szintén színésznő. Édesapjuk Trokán Péter színész – a szerk.), a mediterrán életérzés a mindennapok része volt.

„Nálunk sosem volt csend, egy pici lakásban laktunk, állandó jött valaki, és folyamatos volt az evészet. Elképzelni sem tudom, hogy mi gyerekek, hogyan aludtunk. Én egyelőre a kisfiamat úgy altatom, mintha kristályból lenne, de már látom, hogy ezt az ’átjáróház’ állapotot én sem fogom megúszni, a mi családunkban ez alap. Az ’Ayesha konyhája’ sorozatban ugyanilyen akítv, dinamikus családot láttam: a gyerek ül a konyhapulton, belenyúl a kavarótálba, jön a férj, ő is belekóstol az ételbe, a ház megtelik rokonokkal, barátokkal, közben Ayesha elkészít egy többfogásos menüt. Persze, hogy ezt hogy csinálja ilyen könnyedén, azt nem tudom “ – vont párhuzamot Anna a saját és műsorban szereplő amerikai színésznő élete közt.

Családtagokban, barátokban ugyanis Ayeshaéknál sincs hiány. Négy testvére van, anyukája kínai-jamaikai származású, apukája lengyel és afro-amerikai származású, kiterjedt rokonsággal. Ayesha férje híres kosárlabdázó, Stephen Curry.  Mivel mindig is nagyon szeretett főzni, egyre inkább erre a területre fókuszált. Férje bátorította arra, hogy indítsa el saját YouTube csatornáját házi praktikákkal, receptvideókkal, konyhai tippekkel. Ez annyira népszerű lett, hogy a Food Network tévécsatorna tavaly felkérte egy saját főzős műsor vezetésére. Az „Ayesha konyhája” (Ayesha’s Home Kitchen) sorozatnak már a második évadát vetítik az USA-ban.

Ayesha egy interjúban azt mondta, hogy a legkedvesebb emlékei közt szerepelnek az anyukájával és nagymamájával közös főzések, a családi ebédek. Ezért ő is igyekszik a gyerekeit is bevonni a főzésbe, és kialakítani új tradíciókat.

Trokán Annáéknál is megvannak a családi hagyományok: „A közös étkezéseknek nagy szerepe van nálunk. A párom családjában, Veszprémben például minden vasárnap pontban délben kerül a húsleves az asztalra. Engem kiskoromban nem különösebben érdekelt a főzés, de aztán Mikulásra apukámtól megkaptam Lajos Mari-Hemző Károly “66 karácsonyi édesség” c. könyvét, és az alapján elkezdtem sütni. Olyan finomak lettek a sütijeim, hogy azóta – főleg mióta nagymamám nem él - én vagyok karácsonykor a süteményfelelős.”

Ayeshához hasonlóan Anna is az egészséges ételek híve, ugyanakkor egyikőjük sem szeretné ezt túlzásba vinni, így az ételek széles palettája szerepel az asztalukon.

„Igyekszem odafigyelni az egészséges étkezésre, de azt nem szeretném, hogy Karesz, a fiam ’bio gyerek’ legyen, aki mindenre érzékeny. Most nyolc hónapos, már érdeklik az ízek, a húsleves például kifejezetten tetszett neki a múltkor” – mondta Anna, aki szintén ügyesen zsonglőrködik a család ellátása és a munkája között (többek közt a Bernarda Alba háza c. drámában játszik főszerepet a Spirit Színházban).

Aki szeretne gyorsan elkészíthető, ugyanakkor nagyon finom ételek receptjeihez jutni, és betekinteni egy amerikai színésznő és családja életébe, kövesse március 22-étől csütörtökönként, 20:00-kor az „Ayesha konyhája” sorozatot a Food Network tévécsatornán

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss