hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Avokádósaláta ecetes öntettel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Az ecetes öntethez (vinaigrette):
  • 0,75 dl limelé
  • 2 ek rizsborecet
  • 1 ek méz
  • 1 ek őrölt római kömény
  • 1/4 bögre friss koriander levél
  • 0,75 dl olívaolaj
  • 0,75 dl kukoricaolaj
  • fekete bors
  • A salátához:
  • 4 db paradicsom
  • 2 db avokádó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 bögre rukkola
  • fekete bors
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1/4 bögre friss koriander levél

Elkészítés

  1. Egy közepes tálban összeöntjük a lime levét, az ecetet, a mézet, a római köményt és a koriander leveleket. Fokozatosan, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük az olajféléket, hogy emulgeálódjon. Végül megsózzuk, megborsozzuk. 
  2. Egy nagy tálban finom mozdulatokkal összekeverjük a felszeletelt paradicsomot, avokádót és hagymát. Hozzáadjuk a rukkolát és az ecetes öntet felét. Megsózzuk, megborsozzuk, majd szükség szerint öntünk még rá az öntetből. Megszórjuk a római köménnyel és a koriander levéllel, majd rögtön feltálaljuk.

    Még több avokádós recept >>> 

    Még több saláta >>> 

    Még több köret >>> 

Megjegyzés

1 bögre= 2,5 dl

Bobby Flay receptje (Food Network)

Az ecetes öntet elkészítéséhez ne használjunk turmixgépet! - MME

Ezek is érdekelhetnek