Elkészítés: Az avokádókat hosszában kettévágjuk, magjukat kiemeljük, majd a húst is kanállal kivesszük, késsel felkockázzuk, citromlével meglocsoljuk.
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, az egyiket szeletkere vágjuk, a másikat zúzva a tejfölhöz adjuk kis sóval, a mustárral és a brandyvel.
Az olvaolajat felhevítjük, a garnélát és a másik gerezd fokhagymát szeletelve rádobjuk, 2-3 perc alatt megsütjük.
A felkockázott avokádót, a felaprított petrezselymet és a sült garnélát összeforgatjuk, tálkákba vagy kelyhekbe osztjuk, és a fűszeres tejföllel meglocsoljuk. Őrölt chilivel meghintve tálaljuk előételként.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre