Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Avokádós kuszkuszsaláta sült csirkemellel

MME MME
3 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg kuszkusz
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg uborka
  • 4 újhagyma
  • 2 chilipaprika
  • 2 avokádó
  • 2 citrom reszelt héja és leve
  • 1 evőkanál vágott mentalevél
  • 1 dl olívaolaj
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olaj a sütéshez
  • A tálaláshoz:
  • salátalevelek

Elkészítés

Előkészítés: A kuszkuszt jól záródó edénybe tesszük. Felforralunk 3 dl vizet kevés sóval, ráöntjük a kuszkuszra, lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük, és kiterítve kihűtjük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a paradicsom héját lehúzzuk. A zöldségeket apró kockára összevágjuk. A chili magját kikaparjuk, húsát felaprítjuk. Az avokádót meghámozzuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk, kevés citromlével meglocsoljuk.

Elkészítés: A kuszkuszt összekeverjük a zöldségekkel, a citromhéjjal, a citromlével, a mentával, az olajjal, a chilivel. Megsózzuk, félretesszük. A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk, és a felforrósított olajon megsütjük. Tálaláskor salátaleveleket teszünk minden tányérra, rátesszük a kuszkuszos salátát és az avokádót, és a sült hússal kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 298 kcal

Megjegyzés

Fotók: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek