Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Avokádókrémleves sonkacsipsszel

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db avokádó
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 dkg liszt
  • 5 dkg póré hagyma
  • csipet őrölt fehér bors
  • csipet cayenne-i bors
  • 3 db tyúkhúsleveskocka
  • 5 dkg füstölt sonka
  • 1/2 csokor friss kapor

Elkészítés

  1. 1,2 l vízben a tyúkhúsleveskockából alaplevet készítünk.
  2. Az avokádót megtisztítjuk, magtalanítjuk, majd felszeleteljük.
  3. A póréhagymát felkarikázzuk, vajban megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az avokádószeleteket. Sózzuk, borsozzuk, tovább pároljuk 3-5 percig, majd felöntjük a húslevesalappal, és lassú tűzön, pár percig főzzük, végül turmixoljuk.
  4. A tűzre visszatéve tejszínes habarással sűrítjük, és száraz fehérborral, illetve cayenne-i borssal ízesítjük. Vékony csíkokra vágott, pirított füstölt sonkával tálaljuk.

    AVOKÁDÓ, A LEGKRÉMESEBB GYÜMÖLCS >>> 

    5 ÉTEL, AMI TELE VAN ZSÍRRAL MÉGIS SZUPEREGÉSZSÉGES >>> 

Megjegyzés

Sebestyén János receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss