Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Avokádókrémes kávés szelet

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 darab avokádó villával összetörve
  • 15 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál kakaópor (holland)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 1 ek balzsamecetkrém
  • 1 dl kávé (vagy 1 csomag 3in1 nescafe)
  • 1 darab tojás
  • 1 ek olaj
  • 1 csipet só
  • 1 ek rumaroma
  • A krémhez:
  • 1 avokádó
  • 10 dkg mascarpone krém sajt
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 darab lime leve (vagy citrom)
  • 1 darab citromhéj lereszelve
  • A tetejére :
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 2 ek olaj

Elkészítés

  1. A piskótához a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, valamint a kakaópor egy tálban összekeverjük. 
  2. Egy másik a tálba tesszük a kétféle cukrot, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a kávét, a balzsamecetkrémet és a pépesített avokádót. Mindezt egynemű masszává keverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit, beleöntjük a tésztát és egyenletesen eloszlatjuk benne. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, és átfordítjuk a piskótát, hogy a szebbik fele essen kívülre.
  4. A krémhez az avokádóról lehúzzuk a héját, a magját eltávolítjuk, és aprítógépben össszedaraboljuk.
  5. A felaprított avokádót összekverjük a lime lével, a citrom héjával, majd a cukorral összedolgozzuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, majd krémesre keverjük.
  6. A tésztát ketté vágjuk, az alsó lapot megtöltjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal, és behűtjük.
  7. A fehércsokit gőz felett felolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére kenjük. A maradék krémmmel díszítjük a sütemény tetejét. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss