Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu Vincenzótól

35 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét géppel krémesre verjük 2 ek. cukorral, majd a sárgáját szintén jól kikeverjük a másik 2 ek. cukorral.
  2. Ezután elfelezzük a mascarponét, a felét a fehérjehabhoz, másik felét a sárgás részhez keverjük óvatosan.
  3. Egy kisebb négyszögéletű jénai tálba lerakunk 10 db hideg kávéba mártott babapiskótát (nem szabad eláztatni, max 3 mp-ig tartsuk a kávéban).
  4. Erre ráhalmozzuk a tojássárgás krémet, a tetejét vékonyan megszórjuk kakaóporral. Következik az újabb réteg kávéba mártott babapiskóta, arra pedig a tojásfehérjés krém. Ennek a tetejét is megszórjuk kakaóporral, itt már gazdagabban.
  5. Jól le kell hűteni, célszerű előző nap elkészíteni.

Megjegyzés

Figyelem! Csak friss, szalmonellára bevizsgált tojást használjunk ehhez a recepthez! - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss