Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ausztrál kókuszkocka (Lamington)

default user icon
MME
5/5
120 perc
egyszerű
megfizethető
32 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral tálba tesszük, és gyöngyöző vízfürdőben habverővel habosra verjük 5-10 perc alatt. A vízfürdőből kivéve konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton keverjük további kb. 10 percig, amíg a háromszorosára dagad. Ezután több részletben rászitáljuk a lisztet, és egy fémkanállal óvatosan a masszába forgatjuk. Az utolsó adag liszt hozzáadása előtt beledolgozzuk a felolvasztott vajat.
  2. A masszát elosztjuk két vékonyan kikent 20x20 cm-es formában, és a 190 fokra előmelegített sütő középső részében 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A tésztát a formában rácsra állítva hűlni hagyjuk 10 percig, majd kiborítjuk a rácsra, és teljesen kihűtjük.
  3. A bevonathoz a durvára aprított étcsokoládét a tejszínnel együtt vízfürdőben megolvasztjuk, óvatosan simára keverjük, majd meleg helyre tesszük.
  4. A kókuszreszeléket egy tálcára szórjuk és eloszlatjuk. A kihűlt tésztát 5 cm-es kockákra vágjuk, két villa segítségével egyenként az olvasztott tejszínes csokoládéba mártjuk, majd a felesleget lecsepegtetjük. (Ha közben az olvasztott csokoládé szilárdulni kezd, visszatesszük a vízfürdőbe és átkeverjük.)
  5. A villára szúrt csokis kockákat minden oldalról a kókuszreszelékbe nyomkodjuk, majd rácsra téve száradni hagyjuk legalább 1 óra hosszat.

    Ajánljuk még:

KÓKUSZKOCKA, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI - ÍME AZ ALAPRECEPT VIDEÓN! >>> 

11 BOMBAJÓ KÓKUSZOS SÜTEMÉNY 30 PERC ALATT! >>> 

13 KÓKUSZOS DESSZERT AZ ÜNNEPI ASZTALRA: A POFONEGYSZERŰTŐL A KLASSZIKUSIG >>> 

Megjegyzés

Száraz, hűvös helyen, légmentesen lezárt dobozban tárolva a sütemény 3 napig friss marad. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss