hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"A kezemet nem, de a receptet oda tudom adni" - tortakészítés az Auguszt cukrászda tanfolyamán

A méltán híres Auguszt cukrászda idén induló tanfolyamain bárki elsajátíthatja a süti- és tortakészítés nem is olyan bonyolult műfaját. Kipróbáltuk, mutatjuk, mit tanulhat a tanfolyamra látogató!

A legrégebbi magyar cukrászdinasztia története több mint 150 évre nyúlik vissza, amikor is Auguszt Elemér megnyitotta az első Auguszt cukrászda kapuit. A cukrászmesterség azóta is apáról fiúra, anyáról lányára száll, annak minden titkával együtt. Illetve, csak majdnem minden titkával - hiszen a recepteket már a dédnagypapa sem sajnálta másoktól: Auguszt Elemér bárkivel megosztotta a azokat, bár sokan panaszkodva tértek vissza, hogy nem sikerült az Auguszt cukrászdában megszokott ízvilágot és formát reprodukálni. "A kezemet nem tudom odaadni" - mondta ilyenkor a cukrászmester. 

Auguszt Arató Auguszta ezen felbuzdulva arra gondolt, hogy egy tanfolyam elindításával mégis egy kicsit a kezét is odaadja azoknak, akik szeretnék megtanulni a hagyományos magyar sütemények elkészítésének módját, annak minden fortélyával együtt. 

Az Auguszt cukrászda tortakészítő tanfolyamán Auguszta fogad minket és az oda érkezőket. A tanfolyamokon minden alkalommal kétféle desszert készül, minden esetben valamilyen tradicionális magyar sütemény, legyen az Sacher vagy Dobos torta, de ezeket opcionálisan előre ki lehet választani. Ezúttal csokitorta és Rákóczi túrós szerepel a workshop repertoárjában.

Az első lépés az megfelelő összetevők kiválasztása, aminél minden esetben a legfontosabb a minőség. Auguszta elmondása szerint csakis természetes alapanyagokat használnak a tejtől a tojáson át a vajig. A hozzávalók alapos ismertetése után pedig megkezdődik a tortakészítés folyamata - lépésről lépésre. A tanfolyamra látogatók olyan hasznos trükköket és ismereteket vihetnek magukkal, amelyek segítségével otthon profin süthetnek a jövőben. 

A CSOKITORTA és a RÁKÓCZI TÚRÓS receptjét hamarosan megtalálod a Mindmegettén!

ÉDES ÉLET AZ AUGUSZT DINASZTIÁVAL >>>  

TANULJ SÜTNI AZ AUGUSZT CSALÁDTÓL!>>>

ITT TALÁLOD AZ AUGUSZT CUKRÁSZDÁKAT!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss