Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Athéni karfiol tartármártással, rizzsel

60 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • 70 dkg karfiol
  • só ízlés szerint
  • 2 dl fehér bor
  • 2 ek étolaj
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojásfehérje
  • A sütéshez:
  • 5 dl étolaj
  • A tartármártáshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 ek majonéz
  • 1 mk mustár
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben roppanósra főzzük.
  2. A bort két evőkanál étolajjal és a liszttel simára keverjük, aztán hozzáadjuk a tojások kemény habját. Ebbe a masszába mártva a karfiolt, forró olajban kisütjük.
  3. A mártás hozzávalóit kikeverjük. A karfiolt tartármártással és rizzsel tálaljuk.

CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>>

 9+1 RÁNTOTT ZÖLDSÉG,AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

Megjegyzés

Finom,könnyű étel. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss