Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Micsoda változás! Így alakul át a Happy Meal menü a McDonald’sban

default user icon
MME
Továbbfejleszti a Happy Meal menüt a McDonald’s. A vállalat világszerte megszünteti a mesterséges aromák és mesterséges színezőanyagok alkalmazását a Happy Meal menükben, és csökkenti a felhasznált mesterséges tartósítószerek mennyiségét.

A McDonald’s globális központja a családok iránti elkötelezettségét ma új vállalások bejelentésével erősítette meg. 

A vállalások fókuszában a Happy Meal menü áll, amelyet a vállalat 2022-ig mind a 120 piacán több szempont szerint is továbbfejleszt. Az öt pontban megfogalmazott vállalások terén, így a kiegyensúlyozott menüválaszték, az egyszerűsített termékösszetétel, az átlátható tápérték-információk és a felelős reklámozás megvalósításában, valamint egyes termékcsoportok, így pl. a zöldség fogyasztás népszerűsítésében a magyarországi étteremlánc élen jár.

A hazai hálózat az elmúlt években folyamatosan fejlesztette Happy Meal kínálatát és a felelős marketing gyakorlatait, ezért számos pontban már jelenleg is teljesíti a globális vállalásokat.

A hazai Happy Meal menük nem tartalmaznak mesterséges aromákat és színezőanyagokat. A sült krumpliban, a zsemlékben, a marha- és sertéshús pogácsákban, a McNuggetsben és más csirkés és halas termékekben nincs tartósítószer. Azok a termékek, pl. a szószok, ahol ez élelmiszerbiztonsági szempontból elengedhetetlen, csak a technológiailag szükséges minimum mennyiségben tartalmaznak adalékanyagot vagy tartósítószert. Egyetlen McDonald’s termékben sincs nátrium-glutamát ízfokozó.

A részletes tápérték-információk a hazai éttermekben a papír tálcabetéteken és a vállalat honlapján is elérhetőek, így a vendégek a napi szükségleteiknek és ízlésüknek megfelelő, tájékozott döntést hozhatnak maguk és gyermekeik számára.

A hazai Happy Meal menükben választható ásványvíz, gyümölcslé és répakarika is. A TV-reklámokban elhelyezett üzenetek a gyümölcs- és zöldségfogyasztás fontosságára hívják fel a figyelmet.

Kiegyensúlyozott menük

2022-ig a Happy Meal menük legalább 50 százaléka meg kell, hogy feleljen a McDonald’s globális Happy Meal tápérték-kritériumainak, azaz:

legfeljebb 600 kcal energiatartalommal;

az energiatartalom legfeljebb 10%-ának megfelelő telítettzsír-tartalommal;
legfeljebb 650 mg nátriumtartalommal;

az energiatartalom legfeljebb 10%-ának megfelelő hozzáadott cukor-tartalommal bírhatnak.

Egyszerűbb összetevők

A McDonald’s világszerte megszünteti a mesterséges aromák és mesterséges színezőanyagok alkalmazását a Happy Meal menükben, továbbá csökkenti a felhasznált mesterséges tartósítószerek mennyiségét.

Átlátható tápérték-információk

A vállalat a McDonald’s-honlapokon és mobilalkalmazásokon is feltünteti a Happy Meal menükre vonatkozó tápérték-információkat.

Felelős reklámozás

A gyermekek felé történő felelős reklámozás elkötelezett támogatójaként a McDonald’s vállalja, hogy csak az 1. pontban részletezett tápérték-kritériumoknak megfelelő Happy Meal ajánlatokat reklámoz a gyermekek számára, emellett továbbra is fenntartja a már meglévő, a gyermekeket célzó reklámokat érintő helyi és regionális önkéntes vállalásait.

A Happy Meal menün belül az ajánlott étel- és italcsoportok fogyasztásának ösztönzése
A McDonald’s azt is vállalja, hogy innovatív marketingeszközökkel népszerűsíti az ajánlott étel- és italcsoportokat (zöldség, gyümölcs, rostos gyümölcslevek és pürék, alacsony zsírtartalmú tejtermékek, ásványvíz, teljes kiőrlésű péksütemények) a Happy Meal menükben.

MEGLEPŐ! EZEKET AZ ÉTELEKET SOHA NEM ENNÉ MEG II. ERZSÉBET >>> 
27 KILÓT HÍZOTT A TERHESSÉG ALATT A SZTÁRANYUKA - ÍGY NÉZ KI MOST >>> 
EZ LEHET AZ ORSZÁG TORTÁJA - ÍME A 6 DÖNTŐS >>> 
KIDERÜLT, HOGY A MEKIS KRUMPLIBAN VAN A KOPASZSÁG ELLENSZERE >>> 
ELKÉPESZTŐ FIZETÉSEK! KÖZZÉTETTE BÉRTÁBLÁJÁT AZ ALDI: 844 EZRET IS LEHET KERESNI >>> 
DURVA! EZT TÉNYLEG MEGESZIK? EZEK A FÖLD LEGBIZARRABB ÉTELEI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss