hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszús-szőlős sajttorta pohárban

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A durvára tört kekszet és diót összedolgozzuk. A mazsolát beáztatjuk az aszúba.

Egy keverőtálban elkészítjük a krémet. A mascarponéba belereszeljük a citromhéjat, majd hozzákeverjük a citrom levét is. Egy rúd vaníliát kettévágunk, kikaparjuk belőle a magokat, a krémhez adjuk. A mazsolát kivesszük az aszúból, és kinyomkodás nélkül a krémhez keverjük. A tojásokat a cukorral vízgőz felett habbá verjük, végül óvatosan beleforgatjuk a mascarpone krémbe.

A mazsolás mascarpone krémet az édes-diós keksszel és kékszőlővel rétegezve a poharakban elosztjuk.

A krém tetejére egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, rádobjuk a félbevágott szőlőszemeket. Alaposan átforgatjuk, majd meglocsoljuk a maradék aszúval, és ezzel is pároljuk 1-2 percet.

A szőlőt a pohárkrém tetejére rendezzük, majd a kész pohárkrémet 1-2 órát a hűtőben állni hagyjuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek