Elkészítés: Megfőzzük a zöldségkeveréket sós vízben (tehetünk bele krumplit is), majd lehűtjük, és a tartármártással összekeverjük.
A zseléporokat a leírás szerint elkészítjük, hűlni hagyjuk, majd ha már kihűlt, a franciasalátához keverünk kb. 3 decit.
Egy tálat fóliával kibélelünk, 1 merőkanálnyi zselatint öntünk bele, és a karikázott tojással, paradicsommal, uborkával kirakjuk, hagyjuk megdermedni.
A tormakrémet a tejföllel és a túróval összekeverjük, majd mindegyik sonkát megtöltjük vele, feltekerjük.
A dermedt zselére helyezzük sorban a sonkatekercseket, erre öntjük a franciasalátát, 4-5 órás hűtés után kifordítjuk egy tálcára és szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre