Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszpikos sonka terrine

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt tarját megfőzzük, és miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük. A tojásokat szintén megfőzzük sós vízben, megpucoljuk, és hosszában félbevágjuk. 1 liter vízből vagy – ha nem túl zavaros – a sonka főzőlevéből és a zselatinporból aszpikot főzünk. A paprikát hosszú csíkokra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

Miután az előkészületekkel megvagyunk, őzgerincformában összeállítjuk a terrint. A forma alját kirakjuk tarjaszeletekkel. A tormát összekeverjük 1 dl aszpikkal, és elkenjük a tarján. Ezután újabb tarjaszeletek következnek, amire ráfektetjük a főtt tojásokat és a sültpaprika-szeleteket. Az egészet kiöntjük aszpikkal, pár percig dermesztjük, megszórjuk a petrezselyemmel, majd a maradék, aszpikba mártott sonkaszeletekkel az egészet befedjük. Fóliával letakarjuk, és legalább 4-5 órán át a hűtőben dermesztjük. Hidegen felszeletelve kínáljuk a locsolóknak.

Megjegyzés

Ehhez már nem kell sem főtt tojást, sem tormát adnunk, mert minden falatba jut mindkettőből egyaránt. Két őzgerincformára elegendő. - Bébilédi

Ezek is érdekelhetnek

Friss