Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszpikos őzgerinc

MME MME
2 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg sonka
  • 2 db paprika (piros legyen: kaliforniai vagy kápia)
  • 3 db csemege uborka
  • 6 db főtt, kemény tojás
  • 1 húsleveskocka
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • kb. 2-2,5 dl tartármártás

Elkészítés

Elkészítés: A sonkát, a paprikát, a csemege uborkát és a főtt tojást apró kockákra vágjuk. Elkészítjük a tartármártást. 1 dl vízben felfőzzük a leveskockát, hozzáadjuk az étkezési zselatint, simára keverjük. Az apróra vágott hozzávalókat összekeverjük a tartármártással, hozzáadjuk a leveskockás-aszpikos levet. Alaposan összekeverjük. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy a széle minden irányban túllógjon, belesimítjuk a masszát a formába, a tetejére visszahajtjuk a fóliát. 1 éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap kiborítjuk a formából, díszítjük, szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! :-)

Ezek is érdekelhetnek