hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszpik a négyzeten

120 perc
rafinált
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd a formától függően feldaraboljuk. A zselatint a használati útmutató alapján készítjük el, húsalaplével elkeverve (kocsonyalé is használható hozzá, ez esetben zselatinporra nincs szükség). Kevés zselatinos alaplevet öntünk a forma aljára, majd először a tojásokat rendezzük el esztétikusan rajta. A rétegezés mindenkinek saját ízlése szerint történik, de szükséges minden réteg után szilárdulásig hűteni!
  2. Ezután vékonyra csíkozott sonka, uborka, és sárgarépa került a formába. Erre is hús alaplé, és a zselésítő por keveréke került. Újabb hűtés után, a megmaradt zselésítővel elegyített hús alaplé lett elkeverve a csilis kukoricakonzervvel, majd az egész a forma tetejére lett terítve. Szilárdulásig a hűtőben pihent.
  3. Ha szilikonos formát használunk, úgy a legkönnyebb tálalni, mert akkor csak rövid időre meleg (nem forró!) vízbe kell mártani, és közvetlenül a tálalásra elkészített tányérra helyezni, majd a formából kinyomni az aszpikos különlegességünket. Tanácsos a tálaló tányért felülről ráfektetni, majd együtt megfordítani a formával. Az összeállításnak csak saját fantáziád szabhat határt.

Megjegyzés

Az ünnepi asztal dísze lehet, de nem sokáig, hiszen hamar elfogy. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss