Elkészítés: Az aszalt szilvát forró vízbe áztatjuk 1 órára, majd lecsöpögtetjük. Néhány szebb darabot meghagyunk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk. 4 cl aszalt szilvás Unikummal összekeverjük, és többször megforgatjuk. Míg a piskótát kikeverjük, állni hagyjuk!
A tojásokat szétválasszuk. A fehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadagoljuk a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A masszából 3 csíkot teszünk a tepsibe (nagyjából 2/3 rész). A megmaradt 1/3 részbe kakaóport keverünk, ezt tesszük a csíkok közé, majd kanál nyelével márványozzuk: hosszanti és kereszt irányban húzzuk a kanál nyelét. Rászórjuk az aszalt szilvát, és előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütjük (tűpróba!).
A krémhez a tejszínt felverjük, és porcukrot, kakaóport, valamint Unikumot keverünk bele.
Mikor a piskóta megsült, kihűlés után sütőpapírra borítjuk úgy, hogy a teteje kerüljön alulra. Hosszanti irányban, középen kettévágjuk, a felső részt félretesszük. Az alsó részt, megkenjük az elkészült krémmel. A félretett piskótát visszaborítjuk rá.
Az étcsokoládéból és vajból bevonó mázat készítünk, amibe először a fogpiszkálóra tűzött szilvákat mártjuk, amikkel a kész sütit díszítjük. Ezeket sütőpapírra rakjuk kihűlni. A mázzal a süti tetejét bevonjuk, majd hűtőbe tesszük.
Kockákra vágjuk, melyeket a krémmel és a bevont aszalt szilvával díszítünk.