hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilvás, szaftos pulykarolád

MME MME
4 4.3/5
120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamelleket felszeleteljük, majd folpackkal letakarva kiverjük, megsózzuk, mindegyik fűszerrel megszórjuk a szeleteket, majd rátesszük az aszalt szilvákat, feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük a roládokat. Lisztbe forgatjuk őket, és pici olajon vagy margarinon hirtelen megkapatjuk, majd kivesszük és félretesszük őket. A hagymákat apróra vágjuk, és olajon aranyszínűre pirítjuk, sózzuk, picit borsozzuk. Ne égjenek azért meg! A pirított hagymára rátesszük a göngyölegeinket, esetleg egy-két szem szilvát, ha maradt, és felöntjük vízzel, úgy, hogy épp ellepje a roládokat. Nem baj, ha itt-ott picit kikandikálnak. Lefedjük az egészet, és közepes lángon készre főzzük. Akkor van kész, ha a husi puha, a szaft pedig sűrű a krémesre főtt hagymától. Figyeljük azért, mert a vizet lehet, hogy pótolni kell. Ha a husi puha, de a szaftot nem találjuk elég sűrűnek egy-két kanál liszttel vagy étkezési keményítővel segíthetünk a dolgon, de nekem szinte mindig sikerült besűrűsödnie.

Megjegyzés

Krumplipürével szoktuk enni. Anyukám receptje, otthon nagy sláger volt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss