Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilvás-részeges kacsacombok

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A párolóléhez 5 dl vörösborban kevergetve felforraljuk az aszalt szilvát, kb. 15 percig főzzük, amíg a szilva teljesen meg nem puhul, majd botmixerrel pépesítjük. Lemérjük, hány dl lett, és kipótoljuk annyi borral, hogy összesen 5 dl legyen.

Zöldséghámozóval vékonyan leszedünk 2-3 csíkot a narancs héjából, és belekeverjük a szilvás vörösborba. A chilipaprikát kimagozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és az őrölt fahéjjal együtt hozzáadjuk a narancsos-szilvás borhoz.

A kacsacombokat sózzuk-borsozzuk, felforrósított olajon (akkor jó, ha már szinte füstöl) bőrös oldalukkal lefelé 4-5 percen át sütjük, így szépen megpirulnak, és tetemes mennyiségű zsiradék kisül belőlük.
Átemelve, bőrükkel felfelé egy akkora tepsibe fektetjük a húsdarabokat, melyben egymás mellett elférnek, félretesszük.

A kacsás serpenyőből kiöntjük a kisült zsírt, hozzáadjuk a vajat, megfonnyasztjuk benne a finomra vágott fokhagymát. Erre ráöntjük a párolólevet, és kevergetve addig forraljuk, amíg az edény aljára tapadt pörkök fel nem oldódnak benne. Ezután az egészet ráöntjük a kacsacombokra, majd a tepsit alufóliával lefedjük.

130 fokra állított sütőben 3-3,5 óra alatt szaftosra sütjük. Addigra a hús már szinte leomlik a csontról, az étel készen van.

Tálalás előtt zsírtalanítjuk a mártást, ízlés szerinti körettel kínáljuk a húst a szilvás-boros mártással.

Megjegyzés

Nagy előnye, hogy kb. fél órás előkészületet igényel, a többit a sütő végzi el. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss