A kalácsot ujjnyi vastagon felszeleteljük (14-15 db lesz belőle). Tepsibe terítjük, majd sütőben kissé megpirítjuk.
A tojásokat felverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejet és a pudingport.
Egy 2 literes kuglófformát kivajazunk és belefektetünk egy réteg kalácsot. Egyenletesen rászórjuk az aszalt szilvát és a kockára tört csokoládét, majd ráöntjük a tejes-pudingos keverék felét. Erre rakjuk a megmaradt kalácsot, végül ráöntjük a maradék masszát. Alaposan megnyomkodjuk kézzel, hogy a tojásos massza a tetejét is ellepje.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 percig sütjük. A sütési idő felénél a tetejét letakarjuk alufóliával.
Ha langyosra hűlt, vágódeszkára borítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.