Elkészítés: A lisztet a dagasztógép táljába öntjük, az élesztőt hozzáadjuk, a csipet sót, a cukrot, a vajat, a whiskyt, a tojást és a tejet is hozzáadjuk, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. 1 órát kelesztjük.
Addig a szilvát apróra vágjuk, összekeverjük az apróra vágott mandulával, a barna cukorra és a gránátalmasziruppal.
A tésztát 6 egyenlő súlyú cipóvá formázzuk, a tölteléket is 6 részre osztjuk. A tésztákat kinyújtjuk téglalap alakúra, rásimítjuk a tölteléket. Feltekerjük, és hármat összefogva megfonjuk. A két végét alulra hajtjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük mind a 2 fonott kalácskát. Duplájára kelesztjük, majd lekenjük tojással, és megszórjuk a pisztáciával és a jégcukorral.
170 fokon 20 perc alatt készre sütjük légkeveréses sütőben. Még forrón lekenjük tejjel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre