Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszaltszilvás céklasaláta

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A céklát alaposan megmossuk, és nem túl puhára főzzük. Meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk.

Ugyanígy összevágjuk a hámozott almát és az aszalt szilvát.

A majonézhez adjuk a tejfölt, ízesítjük kevés mustárral, porcukorral és citromlével. Alaposan összekeverjük, és beleforgatjuk a szilvát, az almát, a céklát és a durvára tört diót.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Önállóan is kiváló saláta, de fogyaszthatjuk füstölt halak, sült húsok mellé is.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss