Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvával tűzdelt borjúcomb vadgombás kelkáposztalevéllel

> 90 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combot lehártyázzuk, éles késsel kis lyukakat vágunk bele, és belenyomkodjuk a szilvát.
  2. A répát, a zellert és az egyik hagymát feldaraboljuk, majd tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a húst, 3 ek olajat és 1 dl vizet öntünk alá, majd 120 fokon kb. 2,5 órán át sütjük. Közben locsolgatjuk a szafttal, és a sütési idő vége előtt 15 perccel hozzáadjuk a bort is. Ha elkészült, kivesszük a húst, és átszűrjük a pecsenyelevet. Tálalás előtt felmelegítjük, és hozzákeverünk 4 dkg hideg vajat.
  3. A kelkáposzta leveleit széles csíkokra vágjuk, és sós, szódabikarbónás vízben 1-2 percig főzzük, majd azonnal jeges vízbe tesszük, és leszűrjük. 
  4. A megmaradt felaprított hagymát megpároljuk 3 ek olajon, és megpirítjuk a felaprított gombával együtt. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A bacont 1 dkg vajon megsütjük a felaprított fokhagymával, majd összeforgatjuk a gombával, a káposztával és a tejszínnel. A szafttal meglocsolt hús mellé kínáljuk.
A húst sütés után 10 percig pihentessük, és csak azután szeleteljük fel, hogy benne maradjanak az értékes nedvek!

Ezek is érdekelhetnek

Friss