Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvával töltött sertéskaraj mazsolás rizzsel

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt szilvát megsózzuk, egy kevés gyömbért reszelünk rá, kis vízbe áztatjuk. Felszúrjuk az egyben karajt egy nagy késsel.

A szilvát egyenként a nyílásba dugdossuk, közben kis vajdarabkákat is helyezünk közé. Amikor a karaj megtelt, a nyílt végét hústűvel összetűzzük.

Egy edényben olajat hevítünk, és a karajt körben egyenletesen pirosra sütjük. Amikor már szép piros, felöntjük vízzel, azután puhára pároljuk, és
ha a víz elpárolgott, aláöntjük a bort, és azzal pároljuk készre a karajt.

A rizst megmossuk, serpenyőben olajat hevítünk, 1 fej apróra vágott hagymát megdinsztelünk, és üvegesre pirítjuk benne a rizst. Beletesszük a vágott diót és a mazsolát, vízzel felengedjük, hogy kb. kétujjnyira ellepje, majd forrás után takarék lángon hagyjuk párolódni, amíg a vizet magába szívja. Ekkor eloltjuk a gázt, és hagyjuk a rizst a saját gőzében, hogy teljesen szétváljanak a szemek.

A szilvás karajt szeletelve a mazsolás rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss