Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvával töltött pulykamell fokhagymamártással és mandulás krokettel

MME MME
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag SáGa aszalt szilvával töltött pulykamell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • fél dl olaj
  • 3 dl húsleves
  • A kroketthez:
  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojássárgája
  • szerecsendió
  • szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: 1. A húst a csomagoláson feltüntetett módon megsütjük, közben elkészítjük a mártást és a krokettet.

2. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Utána leszűrjük, és forrón belekeverjük a tojások sárgáját. Ízesítjük sóval és szerecsendióval.

3. Miután kihűlt, gombócokat formázunk belőle, megforgatjuk a szeletelt mandulában, és forró olajban kisütjük.

4. A mártáshoz az olajból és lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, és világosra pirítjuk.

5. Felöntjük a húslevessel, valamint a tejjel, és alaposan kiforraljuk.

6. A húst szépen felszeleteljük, és a mártással, valamint az aranybarnára sült burgonyakrokettel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss