Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvával töltött csirke burgonyapürével

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, megszórjuk sóval.
  2. A kiterített szeletekre helyezzük a feketeerdő sonkát, ráhalmozzuk az aszalt szilvát és a mozzarellát, majd szorosan feltekerjük folpack segítségével. Ezt követően 20 percig pihentetjük a hűtőben.
  3. Serpenyőnyben kevés olajat és vajat hevítünk, körbekérgezzük a csirkemelleket.
  4. Miután ez kész, kivesszük, majd a tejfölt és a tejszínt elkeverjük a vajas serpenyőben. Visszahelyezzük a csirkemelleket és 5 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A burgonyapüréhez a krumplit puhára főzzük, összetörjük, majd vajjal, tejjel és tejszínnel elkeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
  6. A burgonyapürét egy jénai tálba vagy sütőtálba helyezzük, rápakoljuk a csirkemell roládokat és ráöntjük a tejfölös öntetet. A maradék reszelt mozarellával megszórjuk.
  7. 180 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nézd meg az Aszalt szilvával töltött csirke burgonyapürével (Tomi kedvence) elkészítését videón is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss