Elkészítés: Az aszalt szilvát felaprítjuk, és a borba beáztatjuk. (Ha lehet, már előző este áztassuk be.)
A csirkemellet 8 szeletre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, borsozzuk, sózzuk. A hússzeletekre fektetünk 1-1 sajtszeletet, rátesszük a lecsöpögtetett aszalt szilvát (a borra még szükség lesz), megszórjuk az összetört mogyoróval, és feltekerjük, lehetőleg úgy, hogy sütés közben a sajt ne folyjon ki.
A tojásból, a lisztből és a borból sűrű palacsintatésztát készítünk. Fűszerezzük sóval, borssal és az összetört szegfűszeggel. A hústekercseket a lisztben megforgatjuk, majd a palacsintatésztában is.
Forró olajban kisütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre