hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvával és gesztenyével töltött csirkemell

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt szilvát vörösborban beáztattam.

A csirkemelleket félbevágtam úgy, hogy zsebes legyen, ahova teszem a tölteléket, tehát nem vágtam teljesen át. Majd kiklopfoltam kicsit, de nem vékonyra. Ezután besóztam, borssal megszórtam.

A gesztenyét 4 részbe osztottam, 1/4 részt a csirkemell egyik felére tettem, kiraktam aszalt szilvával, majd összegöngyöltem, alufóliába tettem, betekertem. Mind a 4 darabnál így jártam el.

Hőálló tálba tettem, egy kis olajat és 1,5 dl vizet tettem az aljára. 200 fokon sütöttem kb. 3/4 óráig. A fóliából kivettem, a saját levével megöntöztem kétszer-háromszor, és pirosra sütöttem.

Burgonyapürével tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek