Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilvával, dióval töltött pulykamell

75 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A pulyka mellet kicsit kiklopfoljuk és megszórjuk sóval, borssal. Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borban áztatjuk.
  2. A diót, a zsemlemorzsát összekeverjük, belekeverjük a tojásokat jól összekeverjük, fahéjjal ízesítjük. A masszát a pulykamell szeletek közepére halmozzuk, majd finoman, egyenletesen szétkenjük rajta, majd rátesszük az aszalt szilva szemeket. A húsokból feltekerjük és alufóliába tekerjük egyenként.
  3. A göngyölt pulykamelleket egy tepsibe helyezzük és 3 dl húsleves alaplevet öntünk alá. 200 fokon 35 percig sütjük,  majd kitekerjük a fóliából, és visszatesszük a tepsibe. A mézet elkeverjük az olívaolajjal megkenjük vele a tekercseket. Még kb 10 percig sütjük ,hogy szép színe legyen. 

BACONBE GÖNGYÖLT SERTÉSSZŰZ RAKOTT BURGONYÁVAL >>> 

 

Megjegyzés

Ünnepi menünk egyike volt. Nagyon finom, ajánlom elkészítésre. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss